Dyniowa Zebra, to pyszne i bardzo proste w przygotowaniu ciasto, które zachwyca uroczym wyglądem :) Przygotowujemy osobno ciasto dyniowe i osobno ciasto kakaowe, następnie wylewamy oba ciasta naprzemiennie do formy, jak w klasycznej Zebrze. Część dyniowa wzbogacona jest o skórkę z pomarańczy, co świetnie podkręca smak całego ciasta. Dyniowa Zebra wychodzi puszysta i wilgotna i naprawdę ciężko poprzestać jednym kawałku :D Możecie ją oblać polewą czekoladową! Idealne ciasto na jesień. Bardzo polecam :)
poniedziałek, 28 października 2024
środa, 16 października 2024
Sernik z musem z pieczonych śliwek
Zapraszam Was na przepyszny serniczek w jesiennym klimacie :) Orzechowy spód, waniliowa masa serowa i obłędny mus z pieczonych śliwek wzbogacony cynamonem - brzmi bajecznie prawda? ;) Ten sernik to naprawdę sztos! Jestem pewna, że zostaniecie jego fanami tak jak ja. Zróbcie go sobie i umilcie kawałeczkiem (lub dwoma!) jesienne popołudnie, w towarzystwie ulubionego gorącego napoju :) Bardzo polecam!
Subskrybuj:
Posty (Atom)
Łączna liczba wyświetleń
Etykiety
- Bez pieczenia
- Bezy
- Biszkopty i ciasta biszkoptowe
- Boże Narodzenie
- Bułki na słodko
- Ciasta czekoladowe
- Ciasta i ciastka z kremem
- Ciasta ucierane
- Ciasta z owocami
- Ciastka
- Ciasto parzone
- Desery
- Inne
- Karnawał
- Makowce i ciasta z makiem
- Maliny
- Muffinki i babeczki
- Pieczywo
- Pierniki
- Placki Naleśniki Gofry
- Rabarbar
- Rolady
- Serniki
- Serniki na zimno
- Szarlotki i ciasta z jabłkami
- Tarty i ciasta kruche
- Torty
- Truskawki
- Walentynki
- Wielkanoc
- Wypieki drożdżowe
- Wytrawnie
- Zdrowe wypieki