poniedziałek, 29 marca 2021
Sernik cytrynowy na zimno
poniedziałek, 15 marca 2021
Babka Żołądek
Babka Żołądek, to bardzo smaczna ucierana babka, składająca się z warstwy makowej, kakaowej i jasnej. To smak mojego dzieciństwa, przepis pochodzi bowiem ze starego zeszytu mojej Mamy. Kiedyś bardzo często piekło się u mnie w domu tę babkę i odkąd pamiętam zawsze bardzo mi smakowała. Babkę można upiec w tradycyjnej formie na babkę, jak i w keksówce ( piekłam w keksówce ). Jest bardzo prosta w wykonaniu, wilgotna i delikatna w smaku. Polecam na zbliżające się święta :).
Subskrybuj:
Posty (Atom)
Łączna liczba wyświetleń
Etykiety
- Bez pieczenia
- Bezy
- Biszkopty i ciasta biszkoptowe
- Boże Narodzenie
- Bułki na słodko
- Ciasta czekoladowe
- Ciasta i ciastka z kremem
- Ciasta ucierane
- Ciasta z owocami
- Ciastka
- Ciasto parzone
- Desery
- Inne
- Karnawał
- Makowce i ciasta z makiem
- Maliny
- Muffinki i babeczki
- Pieczywo
- Pierniki
- Placki Naleśniki Gofry
- Rabarbar
- Rolady
- Serniki
- Serniki na zimno
- Szarlotki i ciasta z jabłkami
- Tarty i ciasta kruche
- Torty
- Truskawki
- Walentynki
- Wielkanoc
- Wypieki drożdżowe
- Wytrawnie
- Zdrowe wypieki