Ach co to był za tort! Wspaniałe połączenie wielu smaków :D Kakaowe blaty puszystego biszkoptu nasączone świeżo wyciśniętym sokiem z pomarańczy, dyniowy krem z cynamonem, powidła śliwkowe, polewa czekoladowa i uprażone orzechy laskowe - to wszystko w jednym wypieku! :) Czy było pysznie? Tak! Choć nie każdemu "podejdzie" ten smak - na 6 osób, które jadły u mnie ten tort dwie powiedziały NIE... No cóż, niektórzy wolą klasykę. A mnie ten tort smakował bardzo i jestem pewna, że każdemu fanowi dyni również posmakuje. Najlepszy jest nawet nie na drugi dzień po złożeniu, ale na trzeci, kiedy smaki na dobre się połączą i wzajemnie przenikną. Tort smakuje trochę piernikowo, czuć aromat pomarańczy, a powidła śliwkowe sprawiają, że nie jest mdło i nudno. Jeśli jesteście gotowi na niebanalne doznania smakowe, to koniecznie wypróbujcie ten przepis :)