środa, 8 maja 2024

Babeczki mango


Zamarzyły mi się babeczki mango z kremem mango, najlepiej jeszcze nadziane jakimś musem czy frużeliną ze świeżego owocu mango...I tak powstały one - babeczki, które zarówno w cieście jak i w kremie zawierają puree z mango, a żeby nie było zbyt mało mango ;) upieczone babeczki są wydrążone i wypełnione mango frużeliną! :D Nie muszę chyba zapewniać, że wyszło pysznie, a takie babeczki, to niezła gratka dla każdego fana mango! :) Ja jestem jednym z nich. Polecam!

niedziela, 5 maja 2024

Drożdżówki z serem i rabarbarem

Przepyszne wiosenne drożdżówki! Połączenie drożdżowego, twarogu i rabarbaru smakuje zawsze, obojętnie pod jaką postacią  - czy to dużej drożdżówki na całą blachę, czy takich właśnie zgrabnych bułeczek :) Smakują bardzo dobrze nawet na drugi dzień, bo nadzienie serowe sprawia, że są dłużej wilgotne. Myślę, że nie muszę już bardziej Was zachęcać do tego, byście je upiekli :) Zróbcie je i cieszcie się tą chwilą przyjemności! :D

środa, 24 kwietnia 2024

Ciasto z musem z rabarbaru

 

Pyszne i pięknie prezentujące się wiosenne ciasto, które smakuje każdemu :) I to pomimo tego, że mamy tu szpinakowy biszkopt...;) Ale oczywiście szpinaku nie czuć w nim wcale, za to kolor jaki ów szpinak daje jest po prostu obłędny! Tak soczystą i wręcz bijącą po oczach zieleń uzyskacie dzięki świeżemu szpinakowi. Natomiast mus rabarbarowy, to jeden z pyszniejszych musów jakie jadłam :) Przyjemnie kwaskowy idealnie komponuje się ze słodkim biszkoptem. Ciasto jest lekkie, świetnie się kroi i jest prawdziwą ozdobą stołu :) Polecam!

poniedziałek, 15 kwietnia 2024

Kruchy placek z rabarbarem


Pierwsze ciasto z rabarbarem w tym sezonie na moim blogu :) Zaczęłam klasycznie, no bo kruche z rabarbarem to przecież klasyk. Wiosenny klasyk :) Kruchutkie, słodkie maślane ciasto i kwaśny rabarbar, to połączenie, które nigdy nie się nudzi. Robi się je szybko...a jeszcze szybciej zjada :D Koniecznie oprószcie je obficie cukrem pudrem! Bardzo polecam :)

poniedziałek, 25 marca 2024

Ciasto Kawa i Malina

 

Ciasto Kawa i Malina, to przepyszne ciasto, które będzie wprost idealne na zbliżające się święta wielkanocne, jak i na wszelkie inne uroczystości rodzinne :) Jest bardzo lekkie, nie za słodkie, do tego świetnie się kroi i bardzo elegancko prezentuje. Ciasto składa się z kakaowego biszkoptu, malinowej masy, pysznego musu kawowego i warstwy kremu śmietankowego. Trzeba lubić smak kawy w deserach oraz jego połączenie z malinami, ale jeśli są to Wasze smaki, to będziecie zachwyceni :) Jeśli wolicie, możecie przygotować je na jasnym klasycznym biszkopcie, też będzie pasował. Bardzo bardzo polecam! :)

Łączna liczba wyświetleń

 

Opowieści z piekarnika Template by Ipietoon Cute Blog Design

Blogger Templates